Werken in de regio Eindhoven

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Process Technician Service Lab

Werkgever:Asml Netherlands
Plaats:Veldhoven

Introduction

In het Service lab worden wafers en reticles geprepareerd for belichtingen, processen na het belichten, metingen en recycling.

Job Mission

Het doel van Processing & Metrology lab is het voorzien van proces services (coat/develop/recycle) voor het ASML’s productie proces. De structuren op de belichte wafers, benodigd for scanner kalibraties en kwalificaties, worden gemeten en gekwalificeerd met een SEM en/of Yieldstar.

De proces technician is verantwoordelijk voor het handhaven van de technische proceskwaliteit en beschikbaarheid en ziet toe op een correcte procesuitvoering. Corrigeert technische problemen en / of ondersteunt engineering bij het oplossen van problemen. Stelt voor en draagt bij aan verbeteringen en introductie van processen. Coördineert en realiseert een goede technische werkrelatie en uitvoering zowel binnen de eigen afdeling als met de interfaceafdelingen.

Tot de verantwoordelijkheden behoren onder andere:

 • Know how / kennisoverdracht: verwerven en overdragen van kennis van huidige en nieuwe producten, materialen, processen, toepassingen en veiligheidsaspecten aan operators, om een effectieve en efficiënte werkuitvoering te verzekeren. Daag uit, bench mark en draag zorg voor het operator opleiding niveau. Fungeren als informatiebron en verantwoordelijk zijn voor het handhaven van een goede algemene balans op vaardigheidsniveau binnen de groep.
 • Introduceren / ondersteunen: optreden als technisch expert binnen de afdeling. Ondersteun onderzoek door PE (Production Engineering) en D&E (Development & Engineering), wat leidt tot procesverbeteringen. Ondersteuning van introductie van nieuwe processen door PE, en borging van R4V.
 • Means / Methods: Zorg ervoor dat procesmaterialen en (complexe) apparatuur op de juiste en efficiënte manier worden gebruikt. Stel waar nodig modificaties / aanpassingen voor.
 • Plannen en begeleiden van (uitvoering) Preventief Onderhoud in nauwe samenwerking met Equipment Support en Teamleider. Documenteer (met PE) afspraken en manier van werken van technische uitvoering van processen in Werkinstructies, OCAP's of databases. Creëer en onderhoud werkflows / recepten met PE.
 • Introductie / ondersteuning: Uitvoeren, ondersteunen en begeleiden introductie van nieuwe processen samen met PE en TL.
 • Vertegenwoordigt Manufacturing Processing & Metrology eisen en wensen die nodig zijn voor een solide en gestandaardiseerde (pragmatische) uitvoering van (nieuwe) processen.
 • Controle / rapportage: voorbereiden / maken van performance rapporten van de afdeling. Interpreteer en handel naar procesdata, stel verbeteringen voor. Beoordeel welke (potentiële) problemen geëscaleerd moeten worden.
 • Service / communicatie: informeer operators over prioriteiten en afwijkingen van processen. Informeer en betrek specialisten waar nodig. Communiceer, documenteer en breng resultaten / problemen over van ploeg naar ploeg en los technische problemen op waar nodig.
 • Ondersteuning en afstemming van eigen processen op processen van interne klant / interfacing afdelingen.
 • Samenwerking: Ondersteun constructieve samenwerking door het aandragen / implementeren van oplossingen, concepten, feedback geven en uitvoering van afdelingsactiviteiten. Ondersteuning van technische escalaties.

 • Veilige voortgang / Beheer randvoorwaarden: handhaaf een evenwichtige voorraad van chemicaliën, wafers en FOUP's.

Education

-MBO / HBO geschoold.

Experience

Minimaal 4 jaar relevante werkervaring in de halfgeleiderindustrie / fotolithografie-industrie vanuit een gelijkwaardige functie.

Personal skills

Competentie: Analytisch denken, gestructureerd en gericht kunnen werken, zelfvoorzienend, ondernemer, verbeteringsgericht, Servicegericht, Trouble shooter (proces en hardware).

Servicegericht, goede communicatieve vaardigheden, teamwerker.

Kennis van wafer processing en metrologie heeft de voorkeur.

Goede communicatieve vaardigheden in het Engels / Nederlands.

Context of the position

De vacature betreft een vaste positie in de groep van “TF ShS Service Lab Technical Support”. Focus ligt op de technische kwaliteit van alle processen van processing, metrology, reticles en de (technische) coördinatie van de process lab operatie van de Twinscan & EUV fabriek.

Other information

De sector Twinscan Factory is verantwoordelijk voor de productie van lithografiesystemen, nieuw en refurbished. De afdeling TF ShS Service Lab Technical Support introduceert nieuwe producten en overeenkomende processen van developement naar Volume. De produktie en installatie processen worden continue geoptimaliseerd en aangepast en ondersteuning die daarbij nodig is wordt hierbij verleend.