Werken in de regio Eindhoven

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Activiteitenbegeleider Eindhoven

Werkgever:Leger Des Heils
Plaats:Eindhoven

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Beschik jij over een flinke dosis creativiteit? Vind jij het een leuke uitdaging om te achterhalen waar de deelnemers ’s (cliënten) morgens hun bed voor uitkomen? En heb jij ervaring met dagbesteding of activiteitenbegeleiding? Dan zetten wij jou bij Domus de Dommel in Eindhoven volledig in je kracht als Activiteitenbegeleider!

Wat ga je doen?

De beschermde woonvoorzieningen, ook wel Domus genoemd, bieden onderdak aan deelnemers (cliënten) die nergens anders terecht kunnen. Aan dak- en thuisloosheid kan iets gedaan worden en daarom bied het Leger des Heils middels deze woonvoorzieningen onderdak aan mensen die het nodig hebben.

Domus de Dommel biedt plek aan mannen en vrouwen die geen vaste woon- of verblijfplaats hadden. Zij kampen met een verslaving in combinatie met psychische klachten, LVB, justitiële kaders en andere achtergronden, waardoor er geen plaats voor hen is in reguliere instellingen. Wij voorzien hen van een eigen kamer, de eerste levensbehoeftes en stabiliteit.

Je wordt onderdeel van het team van Domus de Dommel in Eindhoven. Het team heeft een grote diversiteit aan persoonlijkheden en functies. Denk aan een ervaringsdeskundige, Mbo- en Hbo-begeleiders en onze vrijwilligers. Zij staan te wachten op jou als hun nieuwe collega, want naast een nieuwe frisse wind, breng jij creativiteit mee en dat is niet alleen fijn voor de deelnemers, maar ook voor de collega’s.

Jouw eerste opdracht is het achterhalen van welke activiteiten onze deelnemers warm worden. Dat kan heel breed: van koken voor de soepbus, een bordspel in de woonkamer, afvalprikken in de wijk of een boswandeling maken, tot kerstkaarten maken voor de buurt en samen genieten van een zelfgebakken taart. Je ziet het: er is veel mogelijk om ervoor te zorgen dat de activiteiten goed aansluiten op de behoeften van onze deelnemers. Je werkt de wensen en capaciteiten van de individuele deelnemer samen met de Persoonlijk Begeleider uit tot een maatwerk plan. Je houdt toezicht op de activiteiten en motiveert en enthousiasmeert deelnemers om aan de slag te gaan. Je legt contacten met buurtbewoners om nieuwe initiatieven uit te rollen. Dit hoef je natuurlijk niet alleen te doen: je werkt in alles samen met de Persoonlijk Begeleiders en de Afdelingsmanager. Juist die multidisciplinaire en betrokken insteek is waardevol voor onze deelnemers. Uiteindelijk inspireer jij onze deelnemers tot een zinvolle dagbesteding. Daarmee zorg je voor een beter dag- en nachtritme, minder middelengebruik en een hogere eigenwaarde, doordat ze iets bijdragen en van waarde zijn. Ook uitstroom naar externe dagbesteding is waardevol, omdat dit een netwerk en sociale vaardigheden oplevert.

Als Activiteitenbegeleider bij Domus de Dommel beschik jij over een vast rooster en profiteer jij dus van lekker veel structuur. Over het algemeen werk je binnen “kantoortijden”, maar je dient bij bijzondere gelegenheden wel beschikbaar te zijn in de weekenden of op feestdagen.

Dit ben jij

Niet alleen zijn onze deelnemers erbij gebaat, maar ook zetten wij jou volledig in je kracht als je beschikt over het volgende:

  • Je hebt een relevant Mbo4 diploma (Activiteitenbegeleiding, SPW4, SCW, MMZ4, Mbo-V, etc).
  • Je hebt affiniteit met dakloosheid en psychiatrische en verslavingsachtergronden.
  • Je hebt bij voorkeur werkervaring als Activiteitenbegeleider, Werkbegeleider, Medewerker Dagbesteding, etc.


Je bent christen en kunt aangeven wat dat voor jou betekent. Wil je hier meer over lezen? Kijk dan op

www.legerdesheils.nl/identiteit

.

Dit bieden wij

Ben jij dé match voor deze functie, dan haal jij veel plezier en voldoening uit het werken met de deelnemers, de samenwerking met collega’s, de vrijheid om jouw creativiteit in de praktijk in te zetten en de professionele uitdaging die deze functie met zich meebrengt. Verder krijg je:

  • Een contract voor 16-24 uur per week. De uren verdelen we idealiter over meerdere dagdelen binnen kantoortijden.
  • Een overeenkomst voor een jaar met de intentie te verlengen.
  • Een beloning afhankelijk van je opleiding en werkervaring in schaal 6 van de cao Sociaal Werk (€ 2.348,- tot 3.361,- o.b.v. 36 uur).
  • Een Individueel Keuzebudget (incl. 13e maand), loopbaanbudget (voor duurzame inzetbaarheid), een prima mobiliteitsregeling en een goede pensioenregeling.

Over het Leger des Heils

Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan meer dan 6.000 professionals en 12.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen. Meer informatie over ons werk vind je op www.legerdesheils.nl.

Onze Domus biedt plek aan mensen uit de regio die geen vaste woon- of verblijfplaats hadden. Zij kampen met een verslaving in combinatie met psychische klachten, LVB, justitiële kaders en andere achtergronden, waardoor er geen plaats voor hen is in reguliere instellingen. Wij voorzien hen van een eigen kamer, de eerste levensbehoeftes en stabiliteit. Het uiteindelijke doel is dat deelnemers zo zelfstandig mogelijk kunnen meedoen in de samenleving. Meer informatie over Domus vind je op: www.legerdesheils.nl/limburg-brabant/domus-2

Interesse en contact

Wij komen graag met jou in contact om jouw wensen en onze mogelijkheden te bespreken. De vacature staat open totdat wij de juiste kandidaat hebben gevonden. Je kunt reageren via de button ‘Solliciteer direct’ bij de vacature op www.LegerdesHeils.nl/vacatures. Eerst meer weten? Bel dan Rachel Theunissen (Afdelingsmanager Domus de Dommel) via 06 - 25 76 50 84.

Acquisitie? Nee, bedankt!