Werken in de regio Eindhoven

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Ambulant Begeleider

Werkgever:Leger Des Heils
Plaats:Eindhoven

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Zelfstandig wonen en deelnemen aan de maatschappij, voor velen vanzelfsprekend. Helaas is er ook een grote groep mensen die daarbij wel wat ondersteuning kan gebruiken. Vanuit jouw expertise sta je deze mensen bij en maken jullie stapjes richting een zo zelfstandig mogelijk leven. Door het maken van een eigen planning, kun je daarom voldoende tijd en aandacht besteden aan ieder individu dat jouw hulp nodig heeft.

Wat ga je doen?

Vanuit jouw rol zet jij je in voor de meest kwetsbare mensen van regio Eindhoven. De doelgroep van het Leger des Heils bestaat uit allerlei kleurrijke en mooie mensen, die zonder ambulante hulp niet zelfstandig kunnen blijven wonen en deel kunnen nemen aan onze maatschappij. Vaak kampen zij namelijk met een verslaving in combinatie met psychische problematiek en gaat dit hand in hand met justitiële kaders, schulden en een laag niveau van woon- of sociale vaardigheden. Als Ambulant Begeleider ga je daarom samen met de deelnemers (cliënten) aan de slag op de verschillende leefgebieden, deze bestaan uit: financiële zaken, woonvaardigheden, hulp bij opvoeding en allerhande praktische zaken. Als Begeleider sta je dicht bij de deelnemer en daarom heb je een signalerende functie en levert input aan de Hbo-Begeleider, die verantwoordelijk is voor het opstellen en bijsturen van het begeleidingsplan.

Samen wordt er dus bijgedragen aan de individuele zorg van iedere deelnemer. Omdat jij input levert voor de begeleidingsplannen, is er veel ruimte voor jouw ideeën en creativiteit. Door de intensieve begeleiding die jij aan de deelnemers biedt, werk je aan stabilisatie van de situatie, herstel en vooral ook aan de zelfstandigheid van de deelnemers. Hen iedere dag een beetje zien groeien naar een zo zelfstandig mogelijk leven, dat is tentslotte waar we het voor doen.

Elke 14 dagen is er een teamoverleg met alle collega’s. Op die manier groeien we als professional en als team, en kunnen we onze deelnemers de juiste begeleiding bieden. Dagelijks wordt er telefonisch veel overlegd, maar beschikken jullie ook over de mogelijkheid om op ons Bedrijfsbureau in Eindhoven, op jullie eigen kantoor, samen te werken en te sparren over de casuïstiek. Het maken van de planning en het verrichten van administratieve werkzaamheden is hier ook mogelijk. Doe jij dit liever thuis? Dan ben je vrij om daar zelf vorm aan te geven. Daarover gesproken, als Ambulant Begeleider heb jij over jouw werkagenda zelf de regie in handen en dus kun je werk en privé goed combineren.

Dit ben jij

Niet alleen zijn onze deelnemers erbij gebaat, maar ook zetten wij jou volledig in je kracht als je beschikt over het volgende:

  • Je hebt een relevante afgeronde Mbo4-opleiding (SPW, MMZ, Mbo-V, etc).
  • Je hebt affiniteit en bij voorkeur (ambulante) ervaring met onze multiproblem doelgroep met o.a. psychiatrische, justitiële en verslavingsachtergronden.
  • Je beschikt over een rijbewijs plus auto.


Je bent christen en kunt aangeven wat dat voor jou betekent. Wil je hier meer over lezen? Kijk dan op

www.legerdesheils.nl/identiteit

Dit bieden wij

Ben jij dé match voor deze functie, dan haal jij veel plezier en voldoening uit het werken met de deelnemers, de samenwerking met collega’s, het plannen van je eigen werkagenda en de professionele uitdaging die deze functie met zich meebrengt. Verder krijg je:

  • Een rol waar maatwerk, creativiteit en out-of-the-box denken wordt gewaardeerd.
  • Een contract voor 24-36 uur per week (uren in overleg).
  • Standplaats Eindhoven.
  • Een overeenkomst voor een jaar met uitzicht op een vast contract.
  • Een prima salaris in schaal 6 van de cao Sociaal Werk (€2.375 - €3.399 o.b.v. 36 uur per week).
  • Een Individueel Keuzebudget, loopbaanbudget voor je duurzame inzetbaarheid en een prima pensioen via PFZW.

Over het Leger des Heils

Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan meer dan 6.000 professionals en 12.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen. Meer informatie over ons werk vind je op www.legerdesheils.nl.

Zo begeleidt ons ambulante team in omgeving Eindhoven de meest kwetsbare mensen in onze regio, die vanuit een dak- en thuisloze situatie een eigen woning toegewezen hebben gekregen, maar ook te maken hebben met complexe problematiek op het gebied van verslaving en/of psychiatrie.

Interesse en contact

Wij komen graag met jou in contact om jouw wensen en onze mogelijkheden te bespreken. De vacature staat open totdat we de juiste kandidaten hebben gevonden, dus wacht niet te lang met reageren. Je kunt reageren via de button ‘Solliciteer direct’ bij de vacature op www.LegerdesHeils.nl/vacatures. Eerst meer weten? Bel dan met Richard Clijsen (Afdelingsmanager Ambulant Eindhoven) via 06 – 2576 5908.

Acquisitie? Nee, bedankt!