Werken in de regio Eindhoven

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Gezinscoach / Jeugdcoach

Werkgever:Leger Des Heils
Plaats:Eindhoven

Wat als je er als gezin niet uitkomt? En je daarmee de toekomst en ontwikkeling van je kinderen belemmerd? Als Gezins- of Jeugdcoach ga je onder regie van een Jeugdbeschermer intensief met het gezin aan de slag, zodat zij in de toekomst weer op eigen benen kunnen staan. We zoeken nog een Gezinscoach én Jeugdcoach, iets voor jou?

Wat ga je doen?

Naast de 10 voor Toekomst gezinsbegeleiding en Kinder- & Jeugdcoaching, initieert het Leger des Heils nu ook: Kort & Krachtig.

Kort & Krachtig wordt ingezet wanneer de ontwikkeling van kinderen binnen een gezin belemmerd wordt en er op zeer korte termijn meer inzicht nodig is. Zowel een Gezins- als Jeugdcoach gaan voor de duur 10 tot 12 weken met het gezin aan de slag. Op basis van een op maat gemaakt zorgplan, werken de coaches samen met het gezin aan de obstakels op verschillende leefgebieden. Aan het einde van het traject is duidelijk welke mogelijkheden er vanuit het gezin zijn om zelf met deze belemmeringen om te gaan en welke hulp zij daarbij nog kunnen gebruiken.

Van jou als coach vergt dit snel kunnen schakelen en hectiekbestendigheid, want vandaag een spoedmelding betekent morgen op de stoep bij het betreffende gezin. Daarentegen wordt je in een korte periode daadwerkelijk onderdeel van dat gezin en laat je iets moois achter wanneer je weer vertrekt.

Als Gezinscoach stimuleer je het gezin en voorzie je hen van de juiste tools om in de toekomst weer op eigen benen te kunnen staan. Je verheldert de problematiek en legt de focus op veiligheid voor de kinderen en een veilige opvoedsituatie.

Als Jeugdcoach zoek je aansluiting bij het ontwikkelingsniveau, de belevingswereld en de interesses van het kind. De focus ligt vooral op het bekrachtigen en uitbouwen van de vaardigheden waarover het kind beschikt en hoe het omgaat met verschillende situaties.

Dit ben jij

Je bent enthousiast, ziet het al helemaal voor je én herkent jezelf in het volgende?

Mooi, we zien ernaar uit je te ontmoeten.

 • Je bezit een Hbo-diploma in het sociale domein (Pedagogiek, Social Work, MWD, SPH, etc).
 • Je bent SKJ-geregistreerd.
 • Je hebt kennis van en ervaring met complexe casuïstiek binnen jeugdzorg en gezinsproblematiek.


Je bent christen en kunt aangeven wat dat voor jou betekent. Wil je hier meer over lezen? Kijk dan op

www.legerdesheils.nl/identiteit

.

Dit bieden wij

Werken bij het Leger des Heils is meer dan alleen goede arbeidsvoorwaarden, je bent van grote betekenis voor de deelnemers en maakt een daadwerkelijk verschil in hun leven. Werk waar je trots op mag zijn. Jij zorgt voor de deelnemers, wij zorgen voor jou en daar zetten wij graag het volgende tegenover:

 • Een rol als Gezinscoach óf Jeugdcoach.
 • Regie over je eigen agenda en dus een fijne werk / privé balans (in noodgevallen kan het voorkomen dat je rond het avondeten en vroege bedtijd van jonge kinderen nog werkzaam bent).
 • Een team van fijne en vakkundige collega’s om mee te sparren.
 • Scholing voor de programma’s: Kort & Krachtig, 10 voor Toekomst en Kinder & Jeugdcoaching.
 • Een contract voor 24-32 uur per week.
 • Een overeenkomst voor een jaar met de intentie te verlengen.
 • Een beloning afhankelijk van je opleiding en werkervaring in schaal 8 van de cao Sociaal Werk (€2.811,- tot €4.006,- o.b.v. 36 uur).
 • Een Individueel Keuzebudget, loopbaanbudget voor je duurzame inzetbaarheid en een prima pensioen via PFZW.

Over het Leger des Heils

Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan meer dan 6.000 professionals en 12.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen. Meer informatie over ons werk vind je op www.legerdesheils.nl.

In regio Zuidoost werken we onder meer met ambulante teams voor de meest kwetsbare mensen die vanuit een dak- en thuisloze situatie een eigen woning toegewezen hebben gekregen, of te maken hebben met complexe problematiek op het gebied van verslaving, psychiatrie, gezinshulp of jeugdzorg. Meer informatie over Kort & Krachtig vind je op https://www.legerdesheils.nl/zorg/kort-krachtig.

Interesse en contact

Wij komen graag met jou in contact om jouw wensen en onze mogelijkheden te bespreken. De vacature staat open totdat we de juiste kandidaat hebben gevonden, dus wacht niet te lang met reageren. Je kunt reageren via de button ‘Solliciteer direct’ bij de vacature op www.LegerdesHeils.nl/vacatures. Eerst meer weten? Bel dan met Richard Clijsen (Afdelingsmanager Ambulant) via 06 – 25765908. Meer weten over de procedure? Bel dan met Kenneth Ottenhoff (Recruiter) via 06-15162110.