Werken in de regio Eindhoven

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Hbo Ambulant Begeleider Eindhoven

Werkgever:Leger Des Heils
Plaats:Eindhoven

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Vanuit jouw expertise mensen begeleiden in hun eigen vertrouwde omgeving. Dat werkt niet alleen stimulerend voor de deelnemers (cliënten), maar geeft jou ook de mogelijkheid om je eigen planning te maken en om aan ieder individu voldoende tijd en aandacht te besteden.

Wat ga je doen?

Naast begeleiding op de reguliere woonvoorzieningen, ontvangen de deelnemers (cliënten) van het Leger des Heils ook ambulante begeleiding. In hun eigen vertrouwde omgeving, thuis of op een zorglocatie, gaan de Begeleiders met de deelnemers aan de slag op de verschillende leefgebieden.

Als Ambulant Begeleider kun jij letterlijk en figuurlijke “alle kanten op”. Ondanks dat de functie ook een solistische kant heeft, sta jij veel met jouw collega’s in verbinding. Dagelijks wordt er telefonisch veel overlegd, maar beschikken jullie ook over de mogelijkheid om op ons Bedrijfsbureau in Eindhoven, op jullie eigen kantoor, samen te werken en te sparren over de casuïstiek. Het maken van de planning en het verrichten van administratieve werkzaamheden is hier ook mogelijk. Doe jij dit liever thuis? Dan ben je vrij om daar zelf vorm aan te geven. Daarover gesproken, als Ambulant Begeleider heb jij over jouw werkagenda zelf de regie in handen en dus kun je werk en privé goed combineren.

Je maakt onderdeel uit van een gedreven, energiek en professioneel team, vol met enthousiastelingen. Het team staat te popelen om jou als hun nieuwe collega te ontvangen, want een nieuwe collega betekent een nieuwe frisse wind. Ongetwijfeld dat jij veel van hen gaat leren, maar ook zij steken graag iets op van de expertise die jij met je meebrengt. Een grap en een lach tussen de werkzaamheden door, wen er maar vast aan, want dat behoort nu eenmaal tot de dagelijkse gang van zaken. Elke 14 dagen hebben we een teamoverleg met alle collega’s. Op die manier groeien we als professional en als team, en kunnen we onze deelnemers de juiste begeleiding bieden. Met onze complexe doelgroep is dat soms een uitdaging. Maar als we hen stabiliteit kunnen bieden of samen kleine stapjes kunnen zetten, dan is de dag voor ons een succes en wordt dit gezamenlijk gevierd. Bij het Leger des Heils geloven we in de kracht van verbinding en samenwerken, zowel met collega’s als deelnemers. De persoonlijke groei van de deelnemers staat centraal: want als zij groeien, dan doen wij dat ook.

Jouw uiteindelijke doel is dat deelnemers zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen en kunnen deelnemen aan de maatschappij. Voor de deelnemers van het Leger des Heils is dat niet vanzelfsprekend: zij kampen vaak met verslavingsproblematiek, psychiatrische klachten en/of justitiële kaders. Door jouw intensieve begeleiding en het persoonlijke contact werk je aan stabilisatie van de situatie en aan herstel. Dat bereik je door te ondersteunen op veel verschillende leefgebieden: woonvaardigheden, financiële zaken, hulp bij opvoeding en allerhande praktische zaken. Daarbij neem je een motiverende en inspirerende houding aan en maak je samen met de deelnemer haalbare plannen. Structuur is voor de deelnemers erg belangrijk en het is dus van belang dat het persoonlijke contact goed onderhouden wordt, zodat de band tussen jou en de deelnemers iedere dag weer een beetje groeit.

Dit ben jij

Niet alleen zijn onze deelnemers erbij gebaat, maar ook zetten wij jou volledig in je kracht als je beschikt over het volgende:

  • Je hebt een relevante Hbo-opleiding afgerond (Social Work, MWD, SPH, Hbo-V, etc).
  • Je hebt affiniteit en bij voorkeur (ambulante) ervaring met onze multiproblem doelgroep met o.a. psychiatrische, justitiële en verslavingsachtergronden.
  • Je beschikt over een rijbewijs plus auto.


Je bent christen en kunt aangeven wat dat voor jou betekent. Wil je hier meer over lezen? Kijk dan op

www.legerdesheils.nl/identiteit

.

Dit bieden wij

Ben jij dé match voor deze functie, dan haal jij veel plezier en voldoening uit het werken met de deelnemers, de samenwerking met collega’s, het plannen van je eigen werkagenda en de professionele uitdaging die deze functie met zich meebrengt. Verder krijg je:

  • Een rol waar maatwerk, creativiteit en out-of-the-box denken wordt gewaardeerd.
  • Een contract voor 24-32 uur per week (uren zijn bespreekbaar).
  • Standplaats Eindhoven.
  • Een overeenkomst voor een jaar met uitzicht op een vast contract.
  • Een prima salaris in schaal 8 van de cao Sociaal Werk (€2.780 - €3.961 o.b.v. 36 uur per week).
  • Een Individueel Keuzebudget, loopbaanbudget voor je duurzame inzetbaarheid en een prima pensioen via PFZW.

Over het Leger des Heils

Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan meer dan 6.000 professionals en 12.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen. Meer informatie over ons werk vind je op www.legerdesheils.nl.

In regio Zuidoost werken we onder meer met ambulante teams voor de meest kwetsbare mensen in onze regio, die vanuit een dak- en thuisloze situatie een eigen woning toegewezen hebben gekregen, maar ook te maken hebben met complexe problematiek op het gebied van verslaving en/of psychiatrie.

Interesse en contact

Wij komen graag met jou in contact om jouw wensen en onze mogelijkheden te bespreken. De vacature staat open totdat we de juiste kandidaten hebben gevondenJe kunt reageren via de button ‘Solliciteer direct’ bij de vacature op www.LegerdesHeils.nl/vacatures. Eerst meer weten? Bel dan met Richard Clijsen (Afdelingsmanager Ambulant Eindhoven) via 06 – 2576 5908.