Werken in de regio Eindhoven

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Trainer Gedragsinterventies Reclassering

Werkgever:Leger Des Heils
Plaats:Eindhoven

Gedragstrainingers (gedragsinterventies) bereiden mensen die in contact zijn gekomen met justitie voor op een goede terugkeer in de maatschappij. Het doel van de trainingen is om hen inzicht te geven in hun eigen handelen en hen ondersteunen bij het aanleren van nieuwe vaardigheden. Wie komt ons trainersteam versterken?

Wat ga je doen?

Het werk dat wij doen is in opdracht van de rechter of justitie. De begeleiding kan starten vanaf de aanhouding of bij terugkeer in de maatschappij na een gevangenisstraf. Bij Reclassering bieden advies, toezicht, werkstraffen en gedragstrainingen aan volwassen mensen vanaf 18 jaar. Ons werk wordt gekenmerkt door vasthoudendheid, gedrevenheid, passie, vakmanschap en een pragmatische aanpak!

Waarom een gedragstraining?

Positief beïnvloeden van gedrag van een verdachte of veroordeelde staat voorop in onze gedragstrainingen. Denk aan het voorkomen van schulden of hulp bij de zoektocht naar werk of het kunnen omgaan met spanningen binnen een relatie. Tijdens een training krijgt de deelnemer inzicht in de manier waarop hij of zij reageert in moeilijke situaties. Ook oefent de deelnemer met andere manieren van reageren. Bijvoorbeeld door eerst te denken en dan pas te handelen (cognitieve vaardigheidstraining) of door de gevolgen van bepaald gedrag onder ogen te zien (problematisch middelengebruik) en daarvoor alternatieven te ontwikkelen.

Wanneer een gedragstraining?

Mensen krijgen een gedragstraining opgelegd als bijzondere voorwaarde bij het vonnis of de beschikking. Bij een voorwaardelijke veroordeling of een voorwaardelijke invrijheidstelling kan alleen de rechter of de officier van justitie iemand een gedragsinterventie opleggen. Ook een reclasseringswerker kan door zijn zogeheten aanwijzingsbevoegdheid een gedragstraining voorstellen. Denk aan voorwaardelijke schorsing, tijdens detentie, tbs met voorwaarden of een voorwaardelijk sepot.

Wat ga je doen?

Als Gedtragstrainer ga je meedraaien in het trainersteam, dat verantwoordelijk is voor de uitvoering van individuele- en groepstrainingen, zowel extramuraal (op units) als intramuraal (binnen de gevangenissen), waarbij we proberen gedragsverandering teweeg te brengen, ten einde recidive te voorkomen.

Dit doen we voor een groot gebied, van Breda tot Maastricht. Een groepstraining varieert van 2-8 deelnemers en daarnaast hebben we een individueel aanbod. We geven trainingen op het gebied van :

 • Cognitieve vaardigheden voor minder begaafden (COVA+)
 • Agressietraining

Met name voor en na de training, bij een intake en eindgesprek, hebben de trainers intensief contact met de Toezichthouder Reclassering van de cliënt.

Dit ben jij

 • Je bent in het bezit van een gerichte HBO opleiding, bij voorkeur Sociale Studies.
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep, het werken in gedwongen kader en idealiter met reclassering
 • Je hebt ervaring met het geven van trainingen / voor een groep en individue
 • Je bent betrokken, flexibel, staat stevig in je schoenen en houdt van een uitdaging
 • Je bent in staat om informatie over te brengen op de doelgroep, de cliënt inzicht te geven in eigen handelen en het aanleren van nieuw gedrag dat leidt tot een mindere kans op recidive
 • Het is noodzakelijk dat iemand in het bezit is van een rijbewijs / auto ivm de reisafstanden en de slechte verbindingen naar de gevangenissen.
 • Je bent 32 uur beschikbaar (ben je iets meer/minder beschikbaar zet dat dan duidelijk in je brief)
 • Je hebt een christelijke achtergrond (Katholiek, Protestants etc.)

Dit bieden wij

 • Wij bieden een leuke, dynamische organisatie waar geen enkele dat het zelfde is. In deze organisatie staat de cliënt centraal en hebben we een divers aanbod
 • Arbeidsvoorwaarden volgens CAO Reclassering schaal 8 en 9 (minimaal € 2775,- maximaal € 4200,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband)
 • Eindejaarsuitkering van 8.33%
 • Opname pensioenfonds ABP
 • Een laptop en telefoon
 • Een mooi pakket aan voorwaarden binen de CAO Reclassering
 • Een scala aan interne opleidingen die nodig zijn om de trainingen te mogen aanbieden
 • De vrijheid om zelf je werkzaamheden te plannen en veel zelfstandigheid in je werk
 • Aanstelling is voor 32 uur per week in eerste instantie voor de duur van 12 maanden, voorzetting behoort tot de mogelijkheden

Over het Leger des Heils

Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: de mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan er meer dan 6000 professionals en 12.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen.

Stichting Leger des Heils Jeugdbescherming & Reclassering (LJ&R) is een landelijk werkende organisatie, actief binnen het justitieel kader (zowel strafrechtelijk als civielrechtelijk). Wij bieden diensten op het gebied van jeugdbescherming, jeugdreclassering en volwassenreclassering. Ons werk wordt gekenmerkt door vasthoudendheid, gedrevenheid, passie, vakmanschap, 'straat' ervaring en een pragmatische aanpak. Vanuit christelijke waarden bieden wij kinderen, jongeren en volwassenen in kwetsbare situaties een nieuw perspectief op een zinvol leven, in een geaccepteerde positie in de samenleving, nu en in de toekomst. Stichting Leger des Heils Jeugdbescherming & Reclassering telt in Nederland meer dan 600 medewerkers. Voor meer informatie over de organisatie: https://www.legerdesheils.nl/reclassering

Interesse en contact

Solliciteer uiterlijk 25 september 2022 online via de solliciteerbutton en upload je cv, brief en geef aan hoe je jouw christelijk geloof vorm geeft. Gespreksronde 1 staat gepland op 22 september en gespreksronde 2 op 29 september. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. Voor vragen kun je contact opnemen met Ruud (Recruiter) via 06-57317277.

'Verplichte' sollicitaties en 'acquisitie' naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.