Werken in de regio Eindhoven

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Polikliniekassistent Algemene Chirurgie

Werkgever:MMC
Plaats:Veldhoven

Polikliniekassistent Algemene Chirurgie

Patiënten ontvangen aan de balie. Ondersteunen van spreekuren. Beoordelen van urgente situaties via de telefoon. Niets zo divers als werken op onze polikliniek Algemene Chirurgie!

Vacature details

 • Locatie Veldhoven-Eindhoven
 • Aantal uren 24 - 36
 • Categorie Medisch ondersteuners

Wij verwelkomen graag iemand met een medische achtergrond die minimaal 24 uur per week bij ons komt werken. Graag stemmen we gezamenlijk jouw wensen en onze mogelijkheden op elkaar af.

Als polikliniekassistent verricht je alle voorkomende werkzaamheden binnen de polikliniek Chirurgie. Dit doe je natuurlijk niet alleen; je werkt nauw samen met je collega polikliniekassistenten en ook met onze medisch specialisten (i.o.), gespecialiseerd verpleegkundigen en de verpleegkundig specialist

   

Je werkzaamheden als Polikliniekassistent Algemene chirurgie

 • Je ontvangt, informeert en begeleidt patiënten tijdens de spreekuren op de polikliniek. Daarbij ben je ook verantwoordelijk voor het plannen, voorbereiden en afhandelen van de spreekuren en de daarbij behorende medische administratie.
 • Je voert dagelijks meerdere interne en externe telefoongesprekken. Deze gesprekken zijn zeer divers; van het aanvragen van een herhaalrecept tot het beoordelen van (urgente) situaties. Als polikliniekassistent spreek je vooral patiënten met medisch inhoudelijke vragen. Onze poliklinieksecretaresses beantwoorden voornamelijk de telefoontjes die gaan over (het maken, wijzigen en annuleren van) afspraken. Uiteraard is het wel zo dat je elkaar hierbij ondersteunt.
 • Je voert zelfstandig medisch technische handelingen uit, zoals het verwijderen van hechtingen.
 • Na verloop van tijd krijg je als polikliniekassistent een aandachtsgebied en toegewezen, waar je voornamelijk op wordt ingezet, zoals trauma of bariatrie. Samen bekijken we wat mogelijk is en bij jou past.
 • Je werkt zowel op onze locatie in Eindhoven als op locatie Veldhoven wat je werk heel afwisselend maakt.

Hoe kan een dag als polikliniekassistent op de polikliniek Chirurgie van MMC eruitzien? Een van onze polikliniekassistenten geeft je een inkijkje:

“Als polikliniekassistent werk je afwisselend in Veldhoven en Eindhoven; per locatie hebben we verschillende werkzaamheden, maar in principe komt het wel op hetzelfde neer. In Veldhoven hebben we meerdere spreekuren op een dag waarbij je 1-op-1 met de arts werkt. Als polikliniekassistent begeleid je de patiënt naar de onderzoekskamer, waarbij je meteen ziet of de patiënt een verband heeft. Dit haal je er alvast van af, zodat de chirurg naar de wond kan kijken. Lees meer…

Je toekomstige werkomgeving en collega’s

Op de polikliniek Chirurgie verwelkomen wij patiënten met chirurgische aandoeningen en werken we samen met verschillende expertisegebieden binnen het ziekenhuis zoals een bariatrisch centrum, een spatadercentrum, een expertisecentrum voor buikwand- en liespijnproblemen (SolviMáx) en een proctologisch centrum. Daarnaast draaien we dagelijks een traumatologisch spreekuur door een chirurg en orthopeed. De zorg wordt verdeeld over twee locaties waarbij de laagcomplexe planbare chirurgische zorg op locatie Eindhoven plaatsvindt en de acute en complexe zorg op locatie Veldhoven wordt uitgevoerd.

Een aantal wetenswaardigheden over de polikliniek Chirurgie:

 • Per dag voeren we gemiddeld 250 inkomende telefoongesprekken.
 • Gemiddeld draaien we 45 spreekuren per week, verdeeld over beide locaties.
 • Het volledige team binnen de polikliniek Chirurgie bestaat uit 40 medewerkers.

Onze polikliniekmedewerker Ellis geeft je graag een beeld van haar werk op de polikliniek:

Waarom kom je met plezier naar je werk?

“Geen dag is hetzelfde op deze dynamische polikliniek. Ondanks dat ik hier nu enkele jaren werk, leer ik iedere dag nog, waardoor mijn functie uitdagend blijft.”

Wanneer ga je met een goed gevoel naar huis?

“Als patiënten met een tevreden gevoel naar huis gaan.”

Wat zoek je in een nieuwe collega?

“Wij zijn op zoek naar een enthousiaste, positieve en leergierige collega die van aanpakken weet. Daarbij heeft onze nieuwe collega een medische achtergrond en weet hij of zij rust te bewaren op onze dynamische en veelzijdige polikliniek.”

Deze functie past bij je als

 • Je in het bezit bent van een diploma Doktersassistent en je (bij voorkeur) ervaring hebt opgedaan binnen een polikliniek.
 • Je goed overweg kunt met Ezis/HIX, Word, Excel en Outlook.
 • Je stressbestendig bent: je leidt zonder problemen drukke spreekuren in goede banen en blijft ook bij extra drukte kalm en vriendelijk.
 • Je flexibel bent: je schakelt snel tussen de verschillende werkzaamheden. Daarnaast ben je bereid om af en toe binnen meerdere poli’s werkzaam te zijn.
 • Je assertief bent: je staat stevig in je schoenen, geeft feedback en bent spontaan.
 • Je proactief bent: je hebt een frisse blik, neemt zelf initiatief, denkt in oplossingen en bent steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden.
 • Je communicatief vaardig bent: in omgang met patiënten ben je geduldig en vriendelijk. Je geeft in begrijpelijke taal uitleg over onderzoeken en behandelingen.

Waarom kies je voor MMC?

 • Wij zijn een STZ-ziekenhuis (met locaties in Veldhoven en Eindhoven) met meerdere topklinische functies. Onze ruim 3400 medewerkers, waaronder ruim 200 medisch specialisten, leveren iedere dag weer hoogwaardige en vernieuwende zorg.
 • Ons doel is om Brabant gezonder te maken, we doen dan ook veel ter preventie.
 • We werken steeds meer vanuit waardegedreven zorg, waarbij samenwerking tussen verschillende afdelingen (maar ook verschillende zorgpartners) essentieel is.
 • Als opleidingsziekenhuis bieden wij diverse (vervolg)opleidingen aan, daarnaast vinden wij het belangrijk dat iedere medewerker zich blijft ontwikkelen. Wij stimuleren en faciliteren dit.
 • Wij bieden een mooi arbeidsvoorwaardenpakket Deze functie is ingeschaald in FWG 35 (max. € 2665,00 bruto per maand op fulltime basis).
 • Wij bieden het beste van twee werelden: ruimte voor ontwikkeling, innovatie en wetenschap binnen een vertrouwde, transparante en laagdrempelige omgeving.

Lees meer over MMc

Interesse?

Heb je interesse in deze functie bij MMC? Dan ontvangen we je sollicitatie graag zo spoedig mogelijk, in ieder geval vóór 1 juni a.s.,  via onderstaande sollicitatiebutton.

Wil je meer informatie over deze vacature? Bel of maak een afspraak met Frank Blom, afdelingshoofd, te bereiken via telefoonnummer +31 40 888 5711.

Voor iedere medewerker die wij aan willen nemen gaan we referenties na, vragen we een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) op en controleren we (indien van toepassing) het beroepsregister.

Deze vacature verdwijnt na de sluitingsdatum van onze website. Je kunt de vacature naar jezelf mailen via onderstaand e-mailicoon.