Werken in de regio Eindhoven

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: System engineer

Werkgever:MMC
Plaats:Veldhoven

System engineer

Nieuwe infrastructuur – Pure storage oplossing – Front-end omgeving met Nvidia kaarten – datacenters vervangen

Vacature details

 • Locatie Veldhoven-Eindhoven
 • Aantal uren 36
 • Categorie Staf en Management

Samen met je collega system engineers zorg jij dat de ICT infrastructuur in Máxima MC operationeel blijft. Deze infrastructuur is essentieel voor veel zorgprocessen in Máxima MC. Zonder een goed lopende infrastructuur kunnen de medisch specialisten hun spreekuren niet houden, kan de röntgenafdeling hun foto’s niet op afstand delen, kan de digitale verslaglegging van operaties geen doorgang vinden etcetera.

Je werkzaamheden als system engineer

 • Je beheert (dagelijks) de nieuwe infrastructuur van Máxima MC, een gevirtualiseerde omgeving met onderliggend een Pure Storage platform en een centrale front-end omgeving die gebruik maakt van Nvidia kaarten om video en spraak op iedere werkplek te kunnen faciliteren.
 • Samen met de leverancier en fabrikanten bouw je een nieuw datacenter en implementeer je de besturingssoftware (inclusief Cisco ACI netwerkomgeving). Jouw aandachtsgebied is de front-end. Als engineer schakel je direct met de leveranciers en gebruikers, zonder tussenkomst van een partij.
 • Op gebied van security zorg je ervoor dat nieuwe versies voldoen aan de security eisen die gesteld worden, je hebt afstemming met de security officer van Máxima MC, je beheert de beveiligingscertificaten en in de toekomst hebben we de ambitie om security wensen in kaart te brengen en af te stemmen met de leveranciers.
 • Je pakt vragen/incidenten uit het ziekenhuis op, bijvoorbeeld vragen met betrekking tot nieuwe hardware, zoals laptops, scanners, printers. Je lost deze incidenten op of zoekt uit welke nieuwe hardware het beste te integreren is binnen onze ICT infrastructuur. Ook help je bij problem management.
 • Je ondersteunt collega’s op gebied van projectmanagement en de architect door mee te bouwen in de infrastructuur.
 • Je stelt test- en performanceprotocollen op en voert deze uit.
 • Je schrijft verbetervoorstellen en dient changes in.
 • Je instrueert de gebruikers hoe efficiënt om te gaan met de beschikbare centraal ontsloten applicaties, zoals Microsoft Outlook, printers en storage.
 • Je reguleert de back-up en voert periodieke restore-acties uit.

Je toekomstige werkomgeving en collega’s

Het engineer team bestaat uit 24 collega’s, wij zijn verantwoordelijk voor de Back-end en front-end systemen, het netwerk, telefonie en storage. Samen met het team (applicatie)beheer, projectleiders, functioneel (applicatie) beheerders en informatietechnologen vormen wij de afdeling ICT binnen Zorg en Informatie Technologie.

Wout Molemans vertelt over de samenwerking in het team:

“We starten twee keer in de week met een stand-up, twee keer per maand hebben we ICT overleg systeembeheer waarin we algemene zaken en de projecten bespreken. Iedere engineer heeft een eigen aandachtsgebied, vaak zitten we samen met een team van engineers uit verschillende aandachtsgebieden om grote issues op te lossen. We weten elkaar te vinden. Naast de individuele opleidingsmogelijkheden hebben we voor sommige projecten ook teamtrainingsdagen. Na een groot project, die we best wel wat hebben, gaan we vaak samen uit eten. Ik werk hier al weer vijf jaar met veel plezier, we hebben veel uitdagende projecten en de collegialiteit in het team is groot.”

Deze functie past bij je als

 • Je (bijna) bent afgestudeerd aan de opleiding HBO- ICT. Zowel met de bachelor opleiding als met de associate degree kom je in aanmerking voor deze functie. Ook als je MBO opgeleid bent, een paar jaar ervaring hebt en de ambitie hebt om een HBO opleiding te gaan volgen, nodigen we je van harte uit om te solliciteren.
 • Je aantoonbare kennis hebt van Storage omgevingen (Pure Storage, EMC), Citrix, Ivanti Workspace en Automation Manager, Microsoft Windows server, Windows 10, Microsoft App-v, Microsoft Exchange, Microsoft SQL, Trend-Micro, VMware, Veeam, Microsoft System Center en Imprivata.
 • Je prioriteiten weet te stellen, als de medisch specialist bijvoorbeeld belt en niet verder kan met zijn/haar spreekuur los je dat als eerste op. Ook als dit een keer na werktijd gebeurt.
 • Je geen problemen hebt met circa 4 weken bereikbaarheidsdienst per jaar.
 • Je de ambitie hebt om je verder te ontwikkelen. Binnen Máxima MC kun je doorgroeien naar de rol van senior engineer en ook zijn we ons aan het oriënteren op een functie als intermediair tussen cloudproviders en de klant/infrastructuur van het ziekenhuis.
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Ook in het Engels, dit heb je nodig in de contacten met de leveranciers.
 • Je zowel zelfstandig als in teamverband kan werken.

Waarom kies je voor MMC?

 • Wij zijn een STZ-ziekenhuis (met locaties in Veldhoven en Eindhoven) met meerdere topklinische functies. Onze ruim 3400 medewerkers, waaronder ruim 200 medisch specialisten, leveren iedere dag weer hoogwaardige en vernieuwende zorg.
 • Ons doel is om Brabant gezonder te maken, we doen dan ook veel ter preventie.
 • We werken steeds meer vanuit waarde gedreven zorg, waarbij samenwerking tussen verschillende afdelingen (maar ook verschillende zorgpartners) essentieel is.
 • Als opleidingsziekenhuis bieden wij diverse (vervolg)opleidingen aan, daarnaast vinden wij het belangrijk dat iedere medewerker zich blijft ontwikkelen. Wij stimuleren en faciliteren dit.
 • Wij bieden een mooi arbeidsvoorwaardenpakket Deze functie is ingeschaald in FWG 50 (max. € 3490,00 bruto per maand op fulltime basis) conform functie ICT specialist C.
 • Wij bieden het beste van twee werelden: ruimte voor ontwikkeling, innovatie en wetenschap binnen een vertrouwde, transparante en laagdrempelige omgeving.

Lees meer over MMc

Interesse?

Heb je interesse in deze functie bij MMC? Dan ontvangen we je sollicitatie graag zo spoedig mogelijk, in ieder geval vóór 3 juni a.s.,  via onderstaande sollicitatiebutton.

Wil je meer informatie over deze vacature? Bel of maak een afspraak met Rob Aerts, te bereiken via telefoonnummer +31 40 888 8065.

Voor iedere medewerker die wij aan willen nemen gaan we referenties na, vragen we een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) op en controleren we (indien van toepassing) het beroepsregister.

Deze vacature verdwijnt na de sluitingsdatum van onze website. Je kunt de vacature naar jezelf mailen via onderstaand e-mailicoon.