Werken in de regio Eindhoven

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Vacature: Docent outdoor

Werkgever:Yuverta College
Plaats:Eindhoven

Docent Outdoor Yuverta Eindhoven – 0,6 fte

Deze vacature geldt voor het nieuwe schooljaar (2022-2023)

Yuverta is de grootste groene opleider van Nederland. En daar zijn we trots op! We hebben middelbare scholen, mbo-opleidingen en bieden cursussen en trainingen aan. We houden ons bezig met thema’s die er toe doen, zoals: klimaat, energie, water, voeding en welzijn van mens en dier. We willen écht van betekenis zijn voor onze leerlingen, studenten, cursisten, collega’s en de regio.

Yuverta Eindhoven

Yuverta Eindhoven is een school met ruim 600 leerlingen. Wij bieden groen vmbo onderwijs aan en hebben ook een Groen Lyceum in huis (6 jarig traject voor havisten die een MBO niveau 4 diploma willen halen). Leerlingen krijgen naast vakken als Nederlands, wiskunde, mens & maatschappij, handvaardigheid en lichamelijke opvoeding, ook lessen dier, voeding, bloem, groen en outdoor. Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel.

Yuverta Eindhoven is een gezellige school waar je elkaar makkelijk leert kennen. We zijn trots op ons pedagogisch klimaat. Als school zijn we een plek waar leerlingen zich zelf kunnen zijn. Van onze leerlingen hebben we hoge verwachtingen; we helpen ze het beste uit zichzelf te halen. Samenwerken met de omgeving doen we graag. Onze school ligt in Eindhoven Zuid, mooi in het groen tegen de High Tech Campus aan. Er werkt hier een hecht team van collega’s, dat samen de schouders eronder zet.

Wil jij écht van betekenis zijn voor vmbo-leerlingen? Laat jij ze groeien door ze goed onderwijs, sterke begeleiding en echte aandacht te geven? Dan ben jij de enthousiaste docent en collega die we zoeken!

Voor onze locatie Yuverta Eindhoven zoeken wij eendocent outdoorvoor 0,6 fte.

Naast je (nog te behalen) ALO diploma vinden we het belangrijk dat jij:

 • Een sterke affiniteit en goed ontwikkelde vaardigheden hebt voor buitensporten zoals mountainbiken, klimmen en kajakken;
 • Kennis hebt over het natuurlijke werkterrein waarbinnen de lessen worden vormgegeven en dat je het als een uitdaging ziet om de nabije omgeving van de school voor de lessen te gebruiken;
 • De leerlingen op een goede manier kunt begeleiden waarbij je de veiligheid weet te borgen en rekening houdt met de ecologische impact van de les op de natuur;
 • Jouw enthousiasme voor outdoor makkelijk over kan brengen op onze leerlingen;
 • Een teamspeler bent die een bijdrage levert aan de positieve werksfeer;
 • Feedback ziet als een belangrijk hulpmiddel om te blijven groeien en vernieuwen;
 • Echt betrokken bent bij de voortdurende ontwikkeling van onze school en de leerlingen;

Wat ga je doen?

Als docent outdoor leer je onze leerlingen om groepen te begeleiden bij (sportieve) activiteiten in de buitenlucht. Je hebt er plezier in om leerlingen vaardigheden als touw- en knooptechnieken, primitief vuur maken en boogschieten, bij te brengen.

Je hanteert een activerende didactiek en geeft persoonlijke aandacht en (coachend) begeleiding aan de leerlingen. Jouw lessen zijn blijvend interessant en je houdt van (veilig) experimenteren. Je bent een betrokken collega, die ook een bijdrage levert aan schoolevenementen en andere activiteiten en je zoekt graag de samenwerking met andere vakken. Daarnaast ben jij een docent die:

 • niet alleen vakinhoudelijk, maar ook pedagogisch sterk is;
 • leerlingen kan motiveren om een stapje extra te zetten;
 • gedreven is om mee te bouwen aan onze school;
 • affiniteit heeft met onze doelgroep.

Voor alle nieuwe collega's organiseren we het eerste jaar een inwerkprogramma zodat je goed kunt landen in ons team.

Wat bieden wij

Een leuke afwisselende baan in een informele werkomgeving met een prima salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De functie is ingedeeld in salarisschaal LB van de cao mbo, minimaal € 2.961 en maximaal € 4.429 bruto per maand bij een fulltime-benoeming. Benoeming is in deze voor een periode tot minimaal einde schooljaar 2022-2023. Verder bieden wij:

 • 13de maand;
 • veel mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling door een groot aanbod aan trainingen en cursussen.

Op de functies bij Yuverta is de cao mbo van toepassing.

Yuverta heeft een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket en besteedt veel aandacht aan de professionele ontwikkeling van zijn medewerkers. Er is een breed scala aan opleidingsmogelijkheden.

Lijkt het je wat?

Bij interesse verzoeken we je om uitsluitend te solliciteren via onze eigen website Werken bij Yuverta bij de betreffende vacature via de button ‘direct solliciteren’. We hechten veel waarde aan zorgvuldigheid en actualiteit in onze vacatures. Die op onze website zijn dan ook altijd actueel.

Alleen op die manier kan jouw sollicitatie in behandeling genomen worden!

Meer weten

Voor vragen kun je contact opnemen met Mariëlle van Valkenburg (m.van.valkenburg@yuverta.nl).

Voor invulling van alle vacatures bij Yuverta geldt dat een werknemer voorafgaand aan de startdatum van een dienstverband een positieve, juiste en geldige verklaring omtrent gedrag (VOG) dient te overhandigen.

Bij voldoende kwalitatief goede reacties behouden we ons het recht de reactietermijn van deze vacature eerder te sluiten.